Hindistan Cevizi Yağı Faydaları? Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde Kullanılır

0
333

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir? 

Hindistan cevizi yağı; hindistan cevizi içinde bulunan beyaz etli kısımdan elde edilen bir yağdır. Oda sıcaklığında katı halde bulunan yağ oda sıcaklığının üstünde hemen erimeye başlar. Böyle bir özelliğinin olması kullanım açısından bir avantajdır. Bu özelliği nedeniyle ev yapımı krem vs yapmak için uygundur. Buzdolabında veya oda sıcaklığında katı formda olan yağ avuç içine alındığında vücut ısısının etkisi ile hemen erimeye başlar.

Hindistan Cevizi Yağının Besin İçeriği ve Hindistan Cevizi Yağının Kalorisi

Hindistan cevizi yağı saf bir yağdır. İçerisinde yağ asitleri dışında pek bir bileşik bulunmaz. 100 gram hindistan cevizi yağı 892 kaloridir. 100 gram yağın 99.6 gramı yağ asitlerinden oluşmaktadır. Çok az kalsiyum dışında başka bir vitamin ve mineral içermez.  Ayrıca diğer bitkisel yağlar gibi hiç kolesterol içermemektedir. Bu yağın asıl etkisi içinde bulunan yağ asitlerinin vücutta gösterdiği etkilerdir. Örneğin kalsiyum oranı çok az olmasına rağmen vücutta kalsiyum emilimini arttırma özelliği vardır.

Cilt Bakımında Hindistan Cevizi Yağının Kullanımı

Hindistan cevizi yağı, kuru cilt de dahil olmak üzere her cilt tipinde etkili bir nemlendirici olarak işlev gören mükemmel masaj yağıdır. Hindistan cevizi yağı uygulamasından deride olumsuz yan etkilere sahip olma ihtimali düşüktür. Bu nedenle, kuruluğun ve cildin dökülmesinin önlenmesi için güvenli bir çözümdür. Normalde yaşlanmaya eşlik eden kırışıklıkların ve sarkmaların görünümünü de geciktirebilir.

Aynı zamanda sedef, dermatit, egzama ve diğer cilt enfeksiyonları gibi çeşitli deri problemlerinin tedavisinde yardımcı olabilir. Bu nedenle pek çok kozmetik ürün içerisinde bu yağ kullanılmaktadır.

Saç bakımı için Hindistan Cevizi Yağının Kullanımı 

Hindistan cevizi yağı saçların sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur ve saçlara parlaklık kazandırır. Ayrıca saçta protein kaybını azaltmada son derece etkilidir. Hindistan cevizi yağı saç beyazlamasının önlenmesinde ve saç beyazlamasının yavaşlatılmasında kullanılmaktadır. Saçların beyazlaması için kullanım şekli bir miktar hindistan cevizi yağı eritilir ve içerisine bir tatlı kaşığı limon suyu eklenerek karıştırılır. Bu karışım saçlara masa şeklinde uygulanır. Bir saat bekletilir ve saçlar yıkanarak durulanır.

Yemeklerde Hindistan Cevizi Yağı Kullanımının Faydaları

Yemeklik yağ olarak da kullanılan hindistan cevizi yağı; içerdiği zengin bileşikler nedeniyle bir alternatif olabilmektedir.

Kalp Sağlığı:  Yüksek kolesterol seviyeleri ve yüksek tansiyon gibi çeşitli kalp problemlerini aktif olarak önlemeye yardımcı olan laurik asit içerir. Aterosklerozu önlemeye yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemi: Antifungal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip antimikrobiyal lipitler, laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sindirim Sistemi: Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi bulunur. Huzursuz bağırsak sendromu gibi sorunlara fayda sağlayabilmektedir. Ayrıca doymuş yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ içinde bulunan bileşikler antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sindirim sisteminde oluşan zararlı bakteri, mantar ve parazitlere karşı fayda sağlayabilir.

Kemikler: Daha önce de belirtildiği gibi, vücutta bulunan önemli minerallerin emilimini kolaylaştırır. Bunlara kemiklerin gelişimi için gerekli olan kalsiyum ve magnezyum dahildir. Bu nedenle, orta yaştan sonra osteoporoza yatkın olan kadınlar için çok yararlıdır.

Diş bakımı: Kalsiyum dişlerimizin önemli bir bileşenidir. Hindistan cevizi yağı vücut tarafından kalsiyum emilimini kolaylaştırdığı için diş sağlığınızın güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca diş çürümesini durdurur. Son araştırmalar hindistan cevizi yağının plak oluşumunu ve plak kaynaklı diş eti iltihabını azaltmada yararlı olduğunu ileri sürmektedir.

Sağlıcakla.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here